SKOPOVÉ KARI S OŘÍŠKY KEŠU

INDIE

 

1200 g vykostěného jehněčího nebo skopového masa, ¾ lžičky mletého zázvoru, 3 stroužky česneku, ½ lžičky mletého koření chilli, 50 g neslaných oříšků kešu, 1 šálek vody, 4 hřebíčky, ¼ lžičky kardamomu, 1 lžička bílého máku (můžeme vynechat), 50 g másla, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 1 šálek jogurtu, ¼ lžičky šafránu (namočeného do 2 lžic vody), sůl, 2 lžíce citronové šťávy a 1 citron nakrájený na plátky.

 

Do mixéru dáme zázvor, česnek, koření chilli, oříšky kešu a polovinu vody. Mixujeme, až se utvoří kaše. Ještě přidáme tlučený hřebíček, kardamom a mák, dolijeme polovinou zbylé vody a znovu mixujeme. Potom směs přelijeme do misky. Mezitím dáme do kastrolu olej a máslo, přidáme jemně nakrájenou cibuli a usmažíme ji do zlatova. Přidáme odblaněné a loje zbavené jehněčí maso nakrájené na kostky, osolíme a lehce opečeme. Maso zalijeme připravenou mixovací směsí a ještě přidáme jogurt, do kterého jsme vmíchali sůl a namočený šafrán. Uvedeme do varu a pozvolna dusíme pod pokličkou (nejlépe v troubě) do měkka. Ke konci ještě přidáme šťávu z citronu. Doba dušení je asi 1 ½ hodiny. Měkké maso klademe na předehřáté talíře, přeléváme do husta vydušenou šťávou a podáváme velice horké s plátky citronu.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *