INDIE
550 g umletého jehněčího masa, 2 vejce, ½ lžičky mletého zázvoru, ¼ lžičky mletého koření chilli, 1 lžička tlučeného kmínu, 1 lžička tlučeného koriandru, 1 cibule, 3 stroužky česneku, ¼ lžičky mletého pepře, sůl, špetka Glutasolu, 1 lžíce škrobu, olej na smažení, 5 vařených vajec, 1 citron, několik listů hlávkového salátu.
Do misky dáme jemně umleté jehněčí maso, 2 vejce, všechno zbývající koření a škrob, osolíme a dobře promícháme. Směs potom rozdělíme na 10 stejných porcí. Utvoříme koule, dlaní je zploštíme a do každé vložíme rozpůlené uvařené vejce, které masovou směsí obalíme. Koule vložíme do vymaštěné misky a necháme asi 30 minut v chladničce odležet a ztuhnout. Potom ve větší pánvi rozehřejeme olej a opatrně do něj vkládáme vždy několik koulí najednou. Do zlatova usmažené koule vyjmeme a necháme okapat. Klademe je na teplou mísu a obložíme listy hlávkového salátu a řezy citronů.