JEHNĚČÍ KOUSKY SE ZELENINOU

MONGOLSKO

 

700 g vykostěného jehněčího masa z kýty nebo hřbetu, 3 vejce, 2 lžíce máčeného škrobu, sůl, 1 lžička mletého pepře, 3 lžíce oleje, 2 zelené paprikové lusky, 50 g máčených černých hub, ½ mladého celeru, 1 pórek, 2 cibule, 3 stroužky česneku a ½ lžičky mletého koření chilli.

Záliv: 2 lžíce dezertního vína, 1 lžíce sojové omáčky, špetka Glutasolu, 1 lžička máčeného škrobu.

 

Jehněčí maso odblaníme, nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, přidáme vejce, máčený škrob a promícháme. Necháme asi 1 hodinu odležet. Do hluboké pánve dáme olej a patřičně ho rozpálíme. Maso na něm rychle opečeme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, pórek, paprikové lusky, překrájené černé houby, na kostičky nakrájený celer, třený česnek a asi 3 minuty dusíme. Zalijeme zálivem a zmírníme teplotu. Ještě přidáme mleté koření chilli s pepřem, promícháme a přeložíme na předehřátou mísu.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *