ZELENINOVÁ RÝŽE

INDONÉSIE

 

4 šálky vařené rýže, ½ celeru, 2 mrkve, ¼ květáku, 2 pórky, 2 cibule, 3 žampiony, 4 lžíce oleje, 50 g bambusových výhonků nebo rozkrájené kedlubny, 4 vejce, sůl, špetka Glutasolu, ¼ lžičky bílého mletého pepře, 2 kapie, 1 lžíce sojové omáčky.

 

Nejdříve připravíme na talířky uvařenou a na kostičky nakrájenou zeleninu v pořadí: celer, mrkev, květák, bambusové výhonky nebo kedlubna, pórek, cibule, žampiony a kapie. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, vlijeme do něj rozšlehaná vejce, osolíme a přidáme sojovou omáčku a Glutasol. Rozmícháme a přidáme postupně cibuli, pórek, žampiony, celer, mrkev, květák, kapie a bambusové výhonky nebo kedlubnu a nakonec uvařenou rýži, sůl a pepř. Důkladně promícháme a přeložíme na teplou mísu. Podáváme jako samostatný chod nebo jako přílohu.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *