RÝŽE NA KARI

SRÍ LANKA

 

3 šálky rýže, 4 šálky hovězího vývaru, 2 cibule, 1 pórek, 2 natvrdo vařená vejce, 1 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 1 lžíce rozinek, 1 lžíce oloupaných mandlí, 5 hřebíčků, sůl, ¼ lžičky pepře.

 

Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a másle. Polovinu osmažené cibule ponecháme stranou, ke zbytku přidáme jemně nasekaný pórek, rozinky, překrájené mandle, hřebíček a pepř. Přidáme vypranou rýži a ještě 6 minut smažíme za stálého míchání. Vše zalijeme hovězím vývarem, který zahříváme tak dlouho, až se vyvaří. Hotovou rýži přeložíme na teplou mísu. Ozdobíme osmaženou cibulí a vařenými rozkrájenými vejci.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *