RÝŽOVÝ HRNEC

FILIPÍNY

 

4 šálky vařené rýže, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 400 g vařeného nebo pečeného vepřového masa, 200 g krevet nebo humrů (konzervovaných), 3 lžíce oleje, sůl, ½ lžičky mletého pepře, 1 lžička sladké mleté papriky, 2 vejce, ½ lžičky tlučeného japonského pepře, 2 natvrdo vařená vejce, 4 banány a 2 lžíce másla.

 

Ve hluboké pánvi na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, krevety nebo humra, sůl, pepř, papriku a uvařenou rýži. Směs osmahneme, sejmeme z ohně a po částečném vychladnutí vmícháme ušlehaná vajíčka. Připravený pekáček nebo hrnec vymastíme máslem, na dno dáme natvrdo uvařená a na kolečka nakrájená vejce a ochutíme je tlučeným japonským pepřem. Na vejce navršíme připravenou rýži s masem a kořením, hrnec přikryjeme alobalem a vaříme ve vodní lázni asi 30 minut. Hotový pokrm přeložíme na předehřátou mísu a ozdobíme na másle usmaženými a na kolečka nakrájenými banány.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *