ZLATÁ RÝŽE

ÍRÁN

 

3 šálky rýže, 1 l vody, 150 g rozpuštěného másla, sůl.

 

Do osolené vařící vody vsypeme opranou rýži a dobře zamícháme. Hrnec přikryjeme pokličkou a rýži vaříme na malém plameni asi 15 minut. Pak rýži vysypeme do síta, důkladně vlahou vodou propláchneme a necháme patřičně okapat. Polovinu rozpuštěného másla dáme do ohnivzdorné mísy a nakupíme rýži. Pak polijeme zbývajícím máslem a lžící vody, důkladně přikryjeme alobalem a pokličkou. Dáme dusit pozvolna do trouby asi 30 až 40 minut. Na dně nádoby se má vytvořit křupavý povlak. Před podáváním ještě pokapeme máslem. Podáváme jako přílohu.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *