NAŠÍ GORENG (pečená rýže)

INDONÉSIE

 

4 šálky vařené rýže, 2 šálky vařeného kuřecího masa, 100 g konzervovaných krabů nebo krevet, 3 stroužky česneku, 50 g šunky, 2 cibule, 1 lžička sladké papriky, sůl, špetka Glutasolu, ½ salátové okurky, 4 lžíce oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 10 kusů usmažených krevetových lupínků na ozdobu, 2 vejce na omeletu.

 

V hluboké pánvi na oleji osmažíme jemně krájenou cibuli a česnek. Do tohoto základu přidáme kuřecí maso nakrájené na kostičky, šunku a sojovou omáčku. Dále vmícháme uvařenou rýži, sůl, Glutasol, pepř, papriku a překrájené kraby. Promícháme a přeneseme na teplou mísu. Současně zvlášť na jiné pánvičce uděláme vaječnou omeletu, kterou překrájíme na nudličky a promícháme s rýží. Zdobíme na kolečka nakrájenými okurkami a smaženými krevetovými lupínky.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *