RÝŽE S ČOČKOU

INDIE

 

400 g rýže, 200 g čočky, 3 cibule, 250 g másla, 3 stroužky česneku, 1 lžička mletého kari, 1 lžička mletého zázvoru, sůl, 5 hřebíčků, ½ lžičky tlučeného koriandru a 2 vejce.

 

Rýži a čočku přebereme, vypereme a dáme máčet asi 1 hodinu do studené vody. Ve větším kastrole rozehřejeme ¾ dávky másla, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, česnek, hřebíček, koriandr, přidáme scezenou rýži s čočkou, kari, zázvor, sůl a asi 5 minut mícháme. Směs zalijeme vařící vodou tak, aby voda sahala asi 2 cm nad rýži, kastrol přikryjeme pokličkou a pomalu vaříme až je rýže a čočka uvařená. Pak ještě zalijeme zbytkem rozpuštěného másla. Pokrm podáváme na teplé míse zdobené nakrájenými uvařenými vejci a smaženou cibulí.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *