INDIE
6 vajec, sůl, 1 květák, 1 cibule, 1 pórek, 2 zelené paprikové lusky, 100 g sterilovaných zelených fazolek, ½ lžičky mletého koriandru, ½ lžičky mletého zázvoru, ½ lžičky tlučeného kmínu, ½ lžičky mletého kari, 3 stroužky česneku, petrželová nať na ozdobu.
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, pórek, zelené paprikové lusky, třený česnek, kari, koriandr, zázvor, kmín, zelené fazolové lusky a uvařený květák. Směs mírně podlijeme vodou a dusíme asi 20 minut, až se zelenina částečně rozvaří. Pak přendáme do vymaštěné ohnivzdorné mísy a povrch uhladíme. Naběračkou vytlačíme 6 jamek, do kterých vyklepeme vejce a pečeme v troubě pod pokličkou, až vejce ztuhnou. Podáváme na teplé míse zdobené sekanou petrželovou natí.