OMELETA S KUŘECÍMI JÁTRY

ČÍNA

 

400 g kuřecích jater, 6 vajec, 3 lžíce oleje, 3 žampiony, 1 pórek, 1 cibule, 1 lžička sojové omáčky, ¼ lžičky mletého pepře, špetka Glutasolu, špetka cukru, 1 lžíce koňaku, 100 g slaniny, sekaná petrželová nať, 2 rajčata, 1 lžíce dezertního vína.

 

Dobře očištěná a vypraná kuřecí játra rozkrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky a lehce rozškvaříme na pánvičce. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, pórek, žampiony, játra a opečeme. Po chvíli vmícháme sůl, pepř, sojovou omáčku, Glutasol, cukr a koňak, šťávu vydusíme a odstavíme na teplo. Ve druhé pánvi rozehřejeme olej a vlijeme do něj rozšlehaná vejce, osolíme, přidáme dezertní víno a upečeme omeletu, do jejíhož středu dáme připravenou játrovou směs. Omeletu svineme a přeložíme. Vyklopíme na talíř, ozdobíme sekanou petrželovou natí a obložíme na čtvrtky nakrájenými rajčaty.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *