KANTONSKÉ NUDLE

ČÍNA

 

400 g vařených širokých domácích nudlí nebo špaget, olej na smažení, 200 g vykostěného kuřecího masa, 150 g šunky, 50 g máčených černých hub, 4 žampiony, 150 g bambusových výhonků nebo kedlubny, sůl, špetka Glutasolu, 1 pórek, ¼ lžičky mletého bílého pepře, 2 lžíce dezertního vína, petrželová nať, 1 lžíce máčeného škrobu a 2 šálky drůbežího vývaru.

 

Uvařené nudle nebo špagety propláchneme studenou vodou a dáme okapat. Na hluboké pánvi v menším množství oleje je opečeme po obou stranách do zlatova tak, aby křupaly, a dáme na teplo. Do pánve nalijeme vývar, přidáme kuřecí maso a šunku nakrájenou na kostičky, překrájené černé houby, žampiony, pórek, víno, sůl, Glutasol, pepř a krátce povaříme. Pak již jen zahustíme máčeným škrobem, zakápneme olejem, aby pokrm byl lesklý, přelijeme přes připravené nudle a zdobíme sekanou petrželovou natí.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *