BARMA
400 g vařených domácích širokých nudlí nebo špaget, 250 g konzervovaných nebo zmrazených krevet, 1 paprikový lusk, 2 lžíce škrobu, 1 vejce, sůl, olej na smažení, 2 šálky hovězího vývaru, 100 g bambusových výhonků nebo plátků kedluben, 2 pórky, 2 lžíce dezertního vína, ½ lžíce sojové omáčky, špetka Glutasolu, sůl, ¼ lžičky bílého pepře, ¼ lžičky mletého kari, ¼ lžičky mletého koření chilli, 1 lžíce máčeného škrobu.
Vařené, okapané nudle opražíme na menším množství oleje do zlatova. Přeložíme je na mísu a dáme na teplo. Do pánve přidáme větší množství oleje a rozpálíme ho. Z vejce, soli a škrobu uděláme těstíčko a krevety v něm obalíme. Obalené krevety po kouskách vkládáme do oleje a usmažíme. Necháme okapat a dáme na teplo. Do pánve nalijeme vývar, přidáme na plátky nakrájený bambus nebo kedlubny, pokrájený pórek a paprikové lusky a asi 5 minut povaříme. Pak přidáme víno, sůl, pepř, Glutasol, kari, chilli a předsmažené krevety. Zmírníme oheň, pokrm zahustíme máčeným škrobem a zakápneme olejem. Přelijeme na nudle a podáváme.