NEPÁL
800 g vařených nastrouhaných brambor, 3 cibule, 2 zelené paprikové lusky, sůl, ½ lžičky kurkumy, 3 vejce, olej na smažení a 2 lžíce škrobu.
Do mísy dáme ještě teplé nastrouhané brambory, jemně nakrájenou cibuli, paprikové lusky, sůl a kurkumu. Důkladně promícháme a necháme vychladnout. Ze směsi tvoříme menší koláčky a lehce je obalujeme ve škrobu a v rozšlehaných vejcích. Vidličkou otáčíme a dbáme na to, aby povrch koláčku byl vajíčkem stejnoměrně potažen. V hluboké pánvi nebo kastrolu rozpálíme olej a připravené koláčky do něj vkládáme. Smažíme do zlatova po obou stranách, lopatkou je z oleje vyjmeme a osušíme na ubrousku. Aby koláčky zůstaly teplé, než se všechny upekou, položíme je na plech a vsuneme do mírně rozehřáté trouby. Podáváme horké jako přílohu k masitým pokrmům.