INDIE
800 g vařených brambor, ½ lžičky kurkumy, 2 lžičky mletého kari, ¼ lžičky mletého pepře, ¼ lžičky mletého zázvoru, 4 lžíce kyselé smetany nebo biokysu, 1 lžíce cukru, 1 lžička tlučeného kardamomu, 1 cibule, sůl, 4 lžíce oleje, 4 lžíce rozpuštěného másla, zelená petrželová nať, špetka Glutasolu.
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do hlubokého kastrolu dáme olej a zpěníme na něm na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme umleté kari, pepř, zázvor, sůl, Glutasol, cukr, máslo, smetanu a trochu vody. Dusíme s bramborami, až se tekutina vydusí. Hotový pokrm přeložíme na talíř a zdobíme jemně sekanou petrželovou natí. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.