PLNĚNÉ TAŠTIČKY

ČÍNA

 

Náplň: 500 g mletého vepřového masa, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce dezertního vína, sůl, 1 lžička cukru, špetka Glutasolu, 1 jemně nakrájená cibule, 2 stroužky třeného česneku, svazeček pažitky, ½ lžičky mletého pepře, ¼ lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce vody, sekaná petrželová nať na ozdobu.

Těsto: Smícháme 3 šálky hladké mouky, sůl, 1 vejce, ½ šálku vody, vypracujeme vláčné těsto a necháme asi 30 minut odpočinout.

 

Náplň připravíme z umletého masa, které promícháme se všemi ingrediencemi a necháme asi 20 minut odležet. Těsto propracujeme a utvoříme z něho silnější váleček, z něhož nakrájíme asi 2 cm tlusté dílky, vyválíme z nich tenké placičky a do středu každé placičky dáme lžičku náplně. Takto připravené placičky přeložíme, okraje pevně stiskneme k sobě, aby se neotvíraly, vhodíme je do vařící vody a pozvolna vaříme asi 8 až 10 minut. Přitom dáváme pozor, aby se nepotrhaly. Uvařené taštičky

vyjmeme, necháme okapat a přeložíme na teplou mísu. Ozdobíme zelenou petrželovou natí a podáváme s různými studenými omáčkami.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *