HONGKONG
200 g vykostěného kuřecího masa, 200 g šunky, 100 g fazolových klíčků, 50 g máčených černých hub, 2 žampiony, 50 g bambusových výhonků nebo kedluben, sůl, 2 vejce, 2 lžíce máčeného škrobu, 1 cibule, 3 lžíce oleje a zelená petrželová nať.
Záliv: 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dezertního vína,1/2 lžičky Glutasolu, ½ lžičky cukru, 1 lžička máčeného škrobu a 2 lžíce kuřecího vývaru.
Těsto na rolky: 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, sůl, 2 lžíce škrobu a voda. (Trochu těsta si necháme na konečné dosmažení rolek.)
Vykostěné kuřecí maso dáme do mísy, osolíme a promícháme s vejci a máčeným škrobem. Na hluboké pánvi rozpálíme olej a maso na něm za stálého míchání vidličkou opečeme. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku, bambusové výhonky nebo plátky kedluben, černé houby, žampiony, fazolové klíčky a cibuli. Dusíme asi 5 minut a poté zalijeme zálivem. Necháme na mírném ohni asi ½ minuty dusit a potom směs necháme vychladnout. Zatím připravíme rolky, které upečeme podobně jako slabé palačinky, ale jen po jedné straně. Necháme je také vychladnout a překrájíme je křížem, aby vznikly trojúhelníky. Připravenou masovou směs klademe na opečenou stranu a trojúhelník důkladně srolujeme. Konce každé rolky potřeme zbytkem těsta, rolky vkládáme do hluboké pánve s horkým olejem a smažíme do zlatova. Hotové rolky vyjmeme z pánve, osušíme na ubrousku, rozložíme na teplou mísu a zdobíme zelenou petrželovou natí. Doplňujeme vhodným míchaným zeleninovým salátem.