ZAPÉKANÉ BRAMBORY

INDIE

 

400 g brambor, 6 rajčat, 3 stroužky česneku, 3 cibule, 4 vejce, 1 pórek, ½ lžičky koření chilli, 1 lžička cukru, sůl, olej na smažení, ½ lžičky mletého kari, 100 g zeleného sterilovaného hrášku, 2 paprikové lusky, 1 lžíce citronové šťávy a zelená petrželová nať na ozdobu.

 

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, třený česnek, oloupaná a nakrájená rajčata, hrášek, rozkrájený pórek a paprikové lusky. Směs chvíli podusíme. Mezitím vymastíme pekáček, naskládáme do něj osolené plátky brambor a na ně navršíme připravenou směs z pánve. Pokrm okořeníme mletým kari a kořením chilli, zakápneme citronovou šťávou, vložíme do vyhřáté trouby a asi 15 minut zapékáme. Vejce rozšleháme se solí, vlijeme do pekáčku a ještě chvíli zapékáme, abychom získali zlatožlutou barvu. Podáváme s nasekanou petrželovou natí jako přílohu k masitým jídlům.

 

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *