PLNĚNÉ PAPRIKOVÉ LUSKY

ČÍNA

 

5 zelených paprikových lusků, 250 g mletého vepřového masa, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 1 pórek, 2 vejce, 2 lžíce dezertního vína, špetka Glutasolu, sůl, 1 lžička mletého muškátového květu, 1 kedlubna, 3 lžíce oleje, zelená petrželová nať, šálek masového vývaru.

Záliv: 1 lžíce dezertního vína, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce máčeného škrobu.

 

Zelené paprikové lusky podélně rozpůlíme, odstraníme semena a dobře opereme. Do mísy dáme mleté vepřové maso, přidáme třený česnek, najemno nakrájenou cibuli, nakrájený pórek, nastrouhanou kedlubnu, 2 vejce, víno, sůl, Glutasol, muškátový květ a směs dobře promícháme. Papriky touto směsí naplníme, na rozpáleném oleji je po obou stranách opečeme, zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Vývar musí být skoro vydušený. Pak papriky zalijeme zálivkou a prohřejeme asi 3 minuty. Hotové paprikové lusky položíme na teplou mísu a přelijeme vydušenou omáčkou. Zdobíme sekanou petrželovou natí.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *