PLNĚNÉ ŽAMPIONY

THAJSKO

 

24 velkých hlaviček žampionů, 250 g mletého vepřového masa, 100 g sterilovaného krabího masa, 50 g loupaných mandlí, 2 bílky, sůl, ¼ lžičky mletého pepře, 1 lžíce máčeného škrobu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dezertního vína, 1 lžička Glutasolu, 2 cibule, 1 hlávkový salát a 3 lžíce oleje.

 

Žampiony očistíme, nožičky odřízneme a připravíme pouze hlavičky. Mleté maso dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, bílky, sojovou omáčku, víno, Glutasol, máčený škrob, najemno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené nožičky žampionů, chrupek zbavené krabí maso a na plátky nakrájené loupané mandle. Vše dobře promícháme a necháme asi 20 minut v chladničce odležet. Připravené hlavičky žampionů naplníme masovou směsí a vložíme do ohnivzdorné vymaštěné mísy. Dusíme ve vodní lázni asi 40 minut. Pak žampiony vyjmeme a přendáme na teplou mísu. Ozdobíme hlávkovým salátem a podáváme.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *