MARINOVANÉ PAPRIKOVÉ LUSKY

ÍRÁN

 

6 zelených paprikových lusků, ¼ hlávky zelí, 2 mrkve, 1 celer, 2 stroužky česneku, sůl, 3 feferonky.

Nálev: 5 lžic octa, 1 lžíce cukru, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička hořčičných semínek, 1 bobkový list, 1 lžička tlučeného pepře, 2 misky vody.

 

Očištěné a semen zbavené paprikové lusky vypereme. Na jemno nakrájíme hlávkové zelí bez košťálu, na hrubém struhadle nastrouháme mrkev a celer. Zeleninu osolíme, přidáme třený česnek a přesekané feferonky, směs promícháme a naplníme jí připravené paprikové lusky. Naplněné papriky narovnáme do zavařovacích sklenic. Mezitím připravíme nálev svařením všech uvedených přísad s vodou. Po částečném vychladnutí nálev na papriky nalijeme a sklenice utěsníme víčky. Sterilujeme asi 20 minut při 100 °C. Podáváme jako doplněk k hlavním chodům.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *