INDIE
300 g rýže, ½ l mléka, ¼ l smetany, 2 lžíce kokosové moučky, ¼ lžičky muškátového květu, 6 lžic cukru, ¼ lžičky tlučeného kardamomu, 3 lžíce másla, 2 žloutky, 2 bílky, 50 g loupaných mandlí, ½ konzervy sterilovaného ovoce (broskve, třešně, mandarinky), 1 lžíce rozinek, 1 vanilkový cukr, 0,1 l koňaku, 1 lžička citronové kůry.
Vypranou rýži uvaříme v mléce do měkka. Přidáme sůl, cukr, citronovou kůru, kokosovou moučku, muškátový květ, vanilkový cukr a dobře promícháme. Necháme částečně zchladnout. Pak vmícháme utřené žloutky s máslem, rozinky, kompotové ovoce, smetanu a nakonec ušlehaný sníh. Směs vložíme do vymaštěného pekáče a posypeme nakrájenými mandlemi. Přikryjeme alobalem a dáme zapéci do vyhřáté trouby. Po upečení nakrájíme moučník na jednotlivé porce (kostky) a pokapeme koňakem. Podáváme teplé.