DUŠENÝ LILEK S MASEM

ÍRÁN

 

4 oloupané lilky, 3 cibule, 6 rajčat, 1 lžíce kečupu, 1 šálek hovězího vývaru, 1 šálek mléka, 300 g mletého skopového masa, sůl, ½ lžičky mletého pepře, špetka šafránu, 1 lžička cukru, 3 lžíce oleje, 1 lžíce másla, několik listů máty peprné.

 

Oloupané lilky nakrájíme po délce na plátky a potom příčně na větší kusy. Osolíme, necháme „vyplakat“ a dobře opereme a osušíme. Osmažíme je prudce na rozpáleném oleji a dáme stranou na teplo. Do většího kastrolu dáme rozehřát olej a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo umleté skopové maso, osolíme, opepříme a dobře opečeme. Přidáme šafrán, cukr, oloupaná a překrájená rajčata, kečup, opečené lilky. Směs zalijeme vývarem a mlékem a dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Nakonec přidáme lžíci másla a jemně přesekanou mátu peprnou. Podáváme velice horké na předehřáté míse.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *