BARMA
6 oloupaných lilků, 3 lžíce oleje, 430 g namočených černých hub, 100 g šunky, 100 g uvařeného kuřete, 10 lískových jader, 50 g mandlí, sůl.
Záliv: 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce dezertního vína, 1 lžíce cukru, špetka Glutasolu, 1 lžička máčeného škrobu, ¼ lžičky bílého pepře a 2 lžíce hovězího vývaru.
Lilky oloupeme a nakrájíme na 3 cm tlusté kostičky. Současně nakrájíme černé houby, šunku a kuřecí maso také na kostičky. Lilky osolíme a opečeme na pánvi v rozpáleném oleji, dáme stranou na teplo a na pánvi ve zbylém oleji prudce opečeme nakrájenou šunku, houby a kuře. Pokrm promícháme, přidáme lilek, zalijeme zálivem, zmírníme plamen a asi po 5 minutách dušení přendáme na mísu a ozdobíme lískovými oříšky a plátky mandlí. Podáváme jako teplý předkrm.