INDONÉSIE
3 mrkve, 1 celer, 2 pórky, 1 cibule, ¼ hlávkového zelí, 100 g fazolových lusků, 100 g hrášku, 2 stroužky česneku, 1 lžička mleté pálivé papriky, ¼ lžičky sardelové pasty, ½ lžičky mletého zázvoru, 3 lžíce oleje, 1 lžička cukru, ½ lžičky Glutasolu, sůl, 2 rajčata, 50 g tlučených arašídů, 1 lžíce másla, zelená petrželová nať, 0,2 l kokosového mléka.
Sardelovou pastu, 2 lžíce oleje, nastrouhanou cibuli a česnek utřeme v dřevěném hmoždíři nebo umixujeme na hladkou pastu. V širokém kastrolu zahřejeme olej, připravenou pastu na něm osmahneme, vmícháme oloupaná, překrájená rajčata, postupně přilijeme kokosové mléko a uvedeme do varu. Mrkev, celer, pórek a hlávkové zelí bez košťálu nakrájíme na kostičky a dáme vařit k zelenině. Vše uvaříme do měkka. Uvařenou zeleninu vložíme do kastrolu a promícháme s připravenou pastou, přidáme sůl, Glutasol, zázvor, mletou pálivou papriku, tlučené arašídy a máslo. Prohřejeme, ozdobíme nasekanou petrželovou natí a podáváme jako přílohu.