ČÍNA
4 mrkve, 4 kedlubny, několik košťálů ze zelí, 10 ředkviček, 6 stroužků česneku.
Marináda: 1 l vody, 1 lžíce soli, 1 lžička cukru, 5 sušených papriček chilli, několik drcených kuliček černého pepře, 1 lžíce dezertního vína, 4 lžíce octa, špetka Glutasolu.
Zeleninu dobře očistíme, opereme a nakrájíme ostrým nožem na ozdobné krajky, růže nebo úhledné kousky. Marinádu převaříme a necháme částečně vychladnout. Zeleninu naskládáme do větší keramické nebo skleněné nádoby a zalijeme připravenou marinádou. Necháme několik dnů přikryté pokličkou v chladnější místnosti odležet. Chceme-li, můžeme dát do sklenic, zavíčkovat a sterilovat. Nakládanou zeleninu používáme jako ozdobu a doplněk studených mís.