KOŘENĚNÉ FAZOLOVÉ LUSKY

ČÍNA

 

350 g fazolových lusků, 2 cibule, 1 stroužek česneku, ½ lžičky mletého koření chilli, 1 lžička mletého kari, 150 g tučného od šunky, 1 šálek hovězího vývaru.

Záliv: 2 lžíce dezertního vína, ½ lžičky sojové omáčky, špetka bílého pepře, 1 lžička cukru, 1 lžička máčeného škrobu, ½ lžičky Glutasolu, sůl.

 

Dobře očištěné a proprané fazolové lusky překrájíme na půlky. V kastrolu rozehřejeme olej, na něm zpěníme nakrájenou cibuli a tučné od šunky nakrájené na kostičky, zalijeme vývarem a přidáme fazolové lusky. Kastrol přikryjeme a směs dusíme. Měkké lusky zalijeme zálivem a promícháme. Podáváme jako přílohu.

 

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *