PIKANTNÍ BÍLÉ FAZOLE

KOREA

 

250 g bílých fazolí, 3 lžíce oleje, 2 cibule, 1 pórek, ½ lžičky mletého zázvoru, 1 lžíce zázvorového vína, 2 šálky hovězího vývaru, 1 lžička cukru, sůl, ½ lžičky Glutasolu nebo Vegety, 100 g šunky, ½ lžičky mletého koření chilli, 2 lžíce kečupu, zelená petrželová nať na ozdobu.

 

Přebrané a předem namočené fazole dáme vařit do většího kastrolu. Vody dáme jen tolik, aby byly ponořeny, a vaříme je pod pokličkou do měkka. Do druhého kastrolu dáme rozehřát olej, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku s pórkem a okořeníme mletým chilli. Na tento základ vložíme uvařené fazole, zalijeme je vývarem, osolíme, zastříkneme vínem a kečupem a necháme asi 5 minut provařit. Ještě dochutíme cukrem, Glutasolem a přidáme na kostičky nakrájenou šunku. Promícháme a ozdobíme sekanou petrželovou natí.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *