ČÍNA
800 g čerstvých hub, 3 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 2 cibule, 1 pórek, ¼ lžičky mletého zázvoru, ¼ lžičky mletého kari, 2 stroužky česneku.
Záliv: 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dezertního vína, 2 lžíce Glutasolu, 1 lžička máčeného škrobu.
Očištěné houby nakrájíme na slabé plátky. Do většího kastrolu dáme rozehřát olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli, pórek a česnek. Mírně opečeme a přidáme připravené houby, umleté kari a zázvor. Promícháme a pozvolna dusíme, až jsou houby hotové. Pak již jen vmícháme připravený záliv a rozpuštěné máslo. Přeložíme na teplou mísu a podáváme jako doplněk k různým pokrmům.