DUŠENÁ RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA

KOREA

 

400 g růžičkové kapusty, 3 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 1 šálek hovězího vývaru.

Záliv: 1 lžíce dezertního vína, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička cukru, 1 lžička máčeného škrobu, ½ lžičky Glutasolu nebo Vegety, sůl.

 

Kapustičky dobře očistíme, opereme, dáme do vařící osolené vody a asi 7 minut povaříme. Mezitím v hluboké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek, podlijeme vývarem, přidáme kapustičky a ještě 3 minuty podusíme. Zahustíme připraveným zálivem a opatrně zamícháme. Hotový pokrm přeložíme na teplou mísu a podáváme jako přílohu.

Související recepty

Anýz

Jeho pěstování je rozšířeno po celém světě. Používá se při výrobě likérů, cukrovinek a moučníků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *