SALÁT Z ČERVENÉHO ZELÍ

ČÍNA

 

½ hlávky červeného zelí, 3 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vinného octa, 1 lžíce cukru, sůl, ½ lžičky Glutasolu, ½ pórku (jen zelená část), 1 lžička mletého koření chilli nebo několik feferonek.

 

Očištěné zelí bez košťálu nakrájíme na menší kostky, prudce je ovaříme v osolené vodě a necháme okapat. Zelí nesmíme rozvařit, musí zůstat křupavé. Do většího kastrolu dáme rozehřát olej, osmahneme na něm mleté chilli, přidáme nakrájené zelí, ocet, sojovou omáčku, cukr, Glutasol a jemně nakrájený pórek a osolíme. Dobře promícháme a odstavíme z tepla. Necháme vystydnout a dáme do chladničky odležet. Podáváme studené.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *