CELEROVÝ SALÁT

KOREA

 

2 celery, 2 kapie, ½ pórku (jen zelená část), 1 lžíce citronové šťávy, sůl.

Záliv: 3 stroužky třeného česneku, 1 nakrájená cibule, ¼ lžičky mletého pepře, 1 lžička cukru, sůl, ¼ lžičky Glutasolu, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička dezertního vína, 2 lžíce francouzské hořčice, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce vody.

 

Dobře očištěný celer nakrájíme na tenké nudličky, vložíme do vařící osolené vody s citronovou šťávou, rychle ovaříme, scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí jej přeložíme do větší mísy, do které přidáme ještě na nudličky nakrájenou kapii a pórek. Směs zalijeme zálivem a promícháme. Necháme v chladničce odležet a podáváme v miskách.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *