ČÍNA
1 menší hlávka zelí, 6 sterilovaných kapií, 50 g máčených černých hub, 2 lžíce octa, 2 lžíce cukru, sůl, 4 sušené papričky chilli, několik zrnek japonského pepře, 4 lžíce oleje, ¼ lžičky mletého zázvoru, ½ pórku (jen zelená část).
Očištěnou hlávku zelí rozkrojíme, košťály vyřízneme a zelí nakrájíme na kostičky. Krátce povaříme v osolené vodě, necháme na sítu okapat a dáme do mísy vychladnout. Po vychladnutí přidáme na kostičky nakrájené kapie, předem namočené přesekané černé houby, cukr, ocet, sůl, zázvor a jemně nakrájený pórek. Na pánvičku dáme rozpálit olej, přidáme papričky chilli, japonský pepř a lehce zpěníme. Nesmíme přepálit. Pak přecedíme přes jemný kovový cedník na salát a dobře promícháme. Necháme asi 1 hodinu v chladničce odležet. Podáváme na talířcích k hlavním chodům.