SALÁT Z ČEKANKOVÝCH PUKŮ

ČÍNA

 

3 čekankové puky, 4 kapie, 200 g sterilovaných žampionů, 1 cibule.

Záliv: 2 natvrdo vařená vejce nakrájená na kostičky, 2 lžíce oleje, 1 lžíce vinného octa, ¼ lžičky mletého koření chilli, sůl, ¼ lžičky Glutasolu, 1 lžička cukru, 1 lžička francouzské hořčice, 2 stroužky třeného česneku, 2 lžíce vody.

 

Očištěné čekankové puky rozkrájíme na větší kostky, spaříme ve vařící osolené vodě a dobře propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a vložíme do mísy. Přidáme na kostičky nakrájené kapie a na plátky nakrájené sterilované žampiony. Přelijeme zálivem a důkladně promícháme. Necháme asi 1 hodinu v chladničce odležet.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *