Jsou známé také pod názvem Jidášovo ucho. Vyskytují se v některých oblastech i u nás. Před použitím se musí důkladně proprat a zbavit kůry a nečistot. Zalijí se horkou vodou a máčejí se asi 15 minut, až patřičně nabobtnají. Pak se ještě jednou propláchnou a překrájejí. Používají se do polévek, salátů a mnoha jídel. V čínské, japonské a ostatních asijských kuchyních užívají místní druhy sušených hub, které se někdy objeví i na evropském trhu.
Související recepty
Je to směs několika druhů koření. V Indii se používá pod názvem Masála. Indové si však toto koření připravují většinou po
Používá se též název bečuánský pepř. Jsou to světle hnědé rozpukané kuličky velikosti černého pepře, které mají zvláštní aromatickou chuť
Bylina, která vyhání lodyhu s hroznem velkých žlutých květů. Květy se suší na přímém slunci. Používají se do polévek a do
Je to silně aromatická rostlina, která se v asijské kuchyni používá jako přísada do pokrmů buď čerstvá, nebo sušená. Musí se