Použití zázvoru v asijské kuchyni je mnohostranné. Používá se většinou čerstvý. Jsou to oddenky kořenů, které se oloupají a krájejí na tenké plátky nebo menší kousky a přidávají do pokrmu. U nás lze zakoupit zázvor sušený v celku nebo mletý. Zázvor v celku se namočí na několik hodin do vody a pak se může krájet. Mletý se používá v menším množství.
Související recepty
Je to směs několika druhů koření. V Indii se používá pod názvem Masála. Indové si však toto koření připravují většinou po
Používá se též název bečuánský pepř. Jsou to světle hnědé rozpukané kuličky velikosti černého pepře, které mají zvláštní aromatickou chuť
Bylina, která vyhání lodyhu s hroznem velkých žlutých květů. Květy se suší na přímém slunci. Používají se do polévek a do
Je to silně aromatická rostlina, která se v asijské kuchyni používá jako přísada do pokrmů buď čerstvá, nebo sušená. Musí se