KAPR NA OLEJI

ČÍNA

 

5 středních porcí kapra, 50 g bambusových výhonků nebo 1 kedlubna, 50 g vařené šunky, 50 g spařených černých hub, 100 g uvařené vykostěné slepice, 2 stroužky česneku, ½ lžičky mletého zázvoru, 1 lžíce dezertního vína, 1 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce oleje, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, lžička cukru a Glutasolu, 1 pórek a ¼ l rybího vývaru nebo vody.

 

Porce kapra nařízneme několika příčnými řezy až ke kosti, pokapeme sojovou omáčkou a necháme marinovat asi ½ hodiny. Jednotlivé porce kapra vložíme do pánve a ve větším množství oleje opečeme. Olej slijeme a maso zalijeme trochou vývaru. Přidáme sojovou omáčku a víno, na slabé nudličky nakrájené bambusové výhonky nebo kedlubnu, šunku, vařenou slepici a pórek. Současně přidáme přesekané černé houby, Glutasol, cukr a zázvor. Směs pozvolna pod pokličkou dusíme, až se tuk začne oddělovat od šťávy. Porce kapra přeložíme na předehřátou mísu a šťávou přelijeme.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *