SMAŽENÍ KRABI

ČÍNA

 

400 g krabího masa, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce škrobu, 2 vejce, sůl, olej na smažení, 2 lžíce japonského pepře.

 

Z mouky, škrobu a vajec připravíme hladké těstíčko, osolíme je, přidáme několik kapek oleje a maso z krabů nakrájené na větší kousky. Směs lehce promícháme s těstíčkem a smažíme ve větším množství oleje do zlatova. Necháme okapat a upravíme na předehřátou mísu. Zvlášť podáváme směs japonského pepře se solí a každý si jednotlivé osmažené kousky kraba v misce namáčí. Směs japonského pepře se připravuje takto: 2 lžíce pepře na sucho opražíme na pánvičce, po vychladnutí utlučeme v hmoždíři a promícháme se solí v poměru asi 1:2. Můžeme uchovávat v uzavřené skleničce.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *