LAOS
700 g rybího filé, 5 zelených paprikových lusků, 3 stroužky česneku, 2 cibule, 3 lžíce oleje, ½ l kokosového mléka, 2 velké uvařené brambory, sůl, špetka mletého pepře, 1 citron, 1 lžíce škrobu, špetka mletého koření chilli.
Rybí filé nakrájíme na malé kostky, osolíme, pokapeme citronem a necháme odležet. Pak filé poprášíme škrobem, opečeme na oleji a dáme stranou na teplo. Mezitím nakrájíme na nudličky zelené paprikové lusky, cibuli a česnek. Zpěníme vše na oleji a přidáme na slabé plátky nakrájené brambory a po chvíli připravené smažené kostky rybího filé. Pokrm zalijeme kokosovým mlékem a opepříme. Dusíme pod pokličkou do měkka asi 20 minut. Dochutíme mletým kořením chilli, podáváme horké.