PLNĚNÁ RYBA

INDIE

 

1 větší mořská ryba (nejvhodnější je platýz nebo halibut), 3 cibule, 150 g kokosové moučky, ¼ lžičky mletého zázvoru, několik přesekaných lístků máty peprné, ½ šálku smetany nebo jogurtu, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička mletého kari, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, 4 lžíce oleje a 1 lžíce másla.

 

Očištěnou rybu vykostíme a nakrájíme podélně na větší plátky tak, aby se daly zarolovat. Osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Mezitím si uděláme náplň. Do misky dáme kokosovou moučku, smetanu nebo jogurt, sůl, mátu peprnou, citronovou šťávu, mletou papriku, koření kari a vše důkladně promícháme. Na okraje jednotlivých plátků dáme lžíci náplně a pevně zarolujeme. Strany sepneme párátkem nebo špejlí, aby se roličky neotevřely. Pak je smažíme ve větším množství oleje do zlatova. Necháme okapat, vložíme na teplou mísu a ozdobíme na nudličky nakrájenou a na másle osmaženou cibulí.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *