HALIBUT SE ZELENÝMI FAZOLKAMI

JAPONSKO

 

700 g vykostěného masa z halibuta nebo rybí filé, 100 g bambusových výhonků nebo kedlubny, 2 lžíce dezertního vína, 2 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce oleje, 1 lžička cukru, 1 lžička Glutasolu, 200 g sterilovaných zelených lusků, sekaná pažitka, 1 šálek vody, špetka soli.

 

Maso z ryby nakrájíme na porce, osolíme je a na oleji po obou stranách opečeme. Pak zalijeme vodou, v níž jsme rozmíchali sojovou omáčku, dezertní víno, Glutasol a cukr a dusíme do měkka. Jednotlivé porce vyjmeme a klademe na talíř. Zvlášť podusíme na plátky nakrájené bambusové výhonky nebo kedlubny a fazolové lusky. Když jsou měkké, osolíme je a mírně zahustíme máčeným škrobem. Podáváme jako přílohu k rybě. Zdobíme zelenou petrželovou natí.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *