BANÁNOVÁ OMELETA

½ šálku čerstvé strouhané housky, ½ šálku smetany, sůl, 2 žloutky, 2 ušlehané bílky, 1 lžíce cukru, 1 lžička vanilkového cukru, 2 banány, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla a cukr na posypání.

 

Do mísy dáme smetanu a strouhanou housku a necháme ji máčet asi 5 minut. Přidáme žloutky, sůl, cukr, vanilkový cukr a na kostičky nakrájené banány. Promícháme a nakonec přidáme ušlehané bílky. Do větší pánve nebo pekáčku dáme rozehřát olej a připravenou směs tam vlijeme. Navrch dáme máslo. Omeletu pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut do zlatova, přeložíme ji na teplou mísu a podáváme pocukrovanou.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *