BANÁNOVÝ DORT

 

THAJSKO

 

225 g hladké mouky, 100 g cukru, 4 lžíce citronové šťávy, 1 lžička citronové a pomerančové kůry, ½ l smetany, 5 g mleté skořice, 1 vanilkový cukr, 5 banánů, sůl, 4 lžíce másla, 2 žloutky, 50 g strouhaného kokosu, ¾ prášku do pečiva, mandarinkový kompot na ozdobu.

 

Do mísy dáme smetanu, citronovou a pomerančovou kůru, sůl, vanilkový cukr, prášek do pečiva, 2 lžíce citronové šťávy a mouku. Vypracujeme těsto a necháme je asi 20 minut odležet. Dortovou formu vymastíme máslem a část těsta do ní vložíme. Oloupané banány nakrájené na slabé plátky položíme na těsto. Pokapeme je 2 lžícemi citronové šťávy a pokryjeme druhou částí těsta, které potřeme žloutky. Dort pocukrujeme a posypeme strouhaným kokosem. Pečeme v rozehřáté troubě 30 až 35 minut. Podáváme zdobené mandarinkovým kompotem.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *