BARMA
2 menší bažanti, 4 lžíce dezertního vína, 1 lžíce zázvorového vína, sůl, 3 lžíce oleje, 200 g očištěných žampionů, 50 g bambusových výhonků nebo kedluben, 50 g šunky, 50 g slaniny, 1 šálek hovězího vývaru, ¼ lžičky mletého pepře.
Záliv: 1 lžíce dezertního vína, 2 lžíce sojové omáčky, ½ lžičky cukru, sůl, špetka Glutasolu, 1 lžička máčeného škrobu.
Vykuchané očištěné bažanty vykostíme a nakrájíme na drobné kousky. Maso vložíme do větší mísy, osolíme, opepříme, zalijeme dezertním vínem a necháme asi 1 hodinu macerovat. Pak maso vyjmeme a na rozpáleném oleji prudce opečeme. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a bambusové výhonky nebo na kostičky nakrájenou kedlubnu, zázvorové víno, hovězí vývar a záliv, zmírníme teplotu a zamícháme. Hotový pokrm podáváme na teplé míse. Zvlášť na pánvičce rozpálíme na kostičky nakrájenou slaninu a šunku a přidáme na mísu.