CELEROVÝ SALÁT

MONGOLSKO

 

2 celery, 4 paprikové lusky, 1 bobkový list, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, zelená petrželová nať.

Záliv: 1 lžíce octa, 1 lžíce bílého vína, sůl, ½ lžičky Glutasolu, 1 lžička cukru, ¼ lžičky pálivé papriky, 2 lžíce celerového vývaru.

 

Očištěný a opraný celer nakrájíme na větší nudličky a dáme do vařící osolené vody s citronovou šťávou. Vaříme a přidáme bobkový list. Když celer změkne, scedíme jej a necháme vychladnout. Pak přidáme na nudličky nakrájené paprikové lusky, přesekané černé houby, třený česnek a jemně nakrájenou cibuli. Směs zalijeme zálivem a promícháme. Dáme do chladničky na 30 minut odležet. Podáváme v mističkách.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *