Jsou to kachní nebo slepičí vejce, která se konzervují tak, že se obalí do směsi plev, jílu a vápna. Vloží se do velkých keramických váz, které se zavoskují, aby byl zamezen přístup vzduchu. Potom se zakopou do země na jeden až několik roků. Před použitím se oloupou, vyperou, osuší a nakrájí na dílky. Připravují se jako studený předkrm i jako teplé jídlo. Někteří odborníci nedoporučují vejce používat, vzhledem k tomu, že by mohla obsahovat choroboplodné baktérie. Nedají se ničím nahradit.
Související recepty
Je to směs několika druhů koření. V Indii se používá pod názvem Masála. Indové si však toto koření připravují většinou po
Používá se též název bečuánský pepř. Jsou to světle hnědé rozpukané kuličky velikosti černého pepře, které mají zvláštní aromatickou chuť
Bylina, která vyhání lodyhu s hroznem velkých žlutých květů. Květy se suší na přímém slunci. Používají se do polévek a do
Je to silně aromatická rostlina, která se v asijské kuchyni používá jako přísada do pokrmů buď čerstvá, nebo sušená. Musí se