CHOP-SUEY Z VEPŘOVÉHO MASA

ČÍNA

 

500 g vepřového masa z kýty nebo krkovičky, 2 lžíce máčeného škrobu, 2 vejce, sůl, 3 lžíce oleje, 2 cibule, 1 pórek, 3 žampiony, 3 větší kapie, 50 g vařených bílých fazolí (nebo 50 g zelených fazolových lusků), 50 g vařeného celeru, 2 brambory, 1 snítka celerové natě, ¼ lžičky mletého koření chilli, 2 stroužky česneku.

Záliv: 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dezertního vína, po špetce soli a Glutasolu, ½ lžičky cukru, 0,1 l hovězího vývaru a 1 lžička škrobu

 

Vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme a smícháme s vejci a máčeným škrobem. Na pánvi rozpálíme olej a maso prudce opečeme do hněda. Musíme míchat vidličkou, aby se neslepilo a stejnoměrně opeklo. Pak maso scedíme a necháme na teple. Do zbylého horkého oleje vložíme na drobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a žampiony, na kostičky nakrájenou kapii a pórek. Mírně podusíme a vmícháme opečené maso, bílé vařené fazole, na kostičky nakrájený vařený celer, vařené brambory a nasekanou celerovou nať. Nakonec přidáme mleté chilli, zalijeme zálivem a promícháme.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *