Je jednou z nejjemnějších a nejstravitelnějších zelenin. Pochází z Asie. Čerstvý se čistí tak, že se škrabkou odřízne dřevnatá část slupky od hlavičky směrem dolů. Pak se provázkem sváže ve svazečky a vaří ve slané vodě. Nesmí se rozvařit. U nás se dostane konzervovaný. Používá se do polévek a pokrmů.
Související recepty
Je to směs několika druhů koření. V Indii se používá pod názvem Masála. Indové si však toto koření připravují většinou po
Používá se též název bečuánský pepř. Jsou to světle hnědé rozpukané kuličky velikosti černého pepře, které mají zvláštní aromatickou chuť
Bylina, která vyhání lodyhu s hroznem velkých žlutých květů. Květy se suší na přímém slunci. Používají se do polévek a do
Je to silně aromatická rostlina, která se v asijské kuchyni používá jako přísada do pokrmů buď čerstvá, nebo sušená. Musí se