LAOS
3 hlávkové saláty, 4 větší rajčata, 1 celer, 3 cibule, 4 vejce natvrdo vařená, 300 g vykostěného slepičího nebo kuřecího masa, 1 lžíce cukru, ¼ lžičky mletého pepře, špetka Glutasolu, špetka soli, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa, 1 lžíce sojové omáčky a půl šálku vody.
Pečlivě vypraný hlávkový salát rozkrájíme na kousky, přidáme na plátky rozkrájená rajčata, jemně nasekanou cibuli a předem uvařený a na kostičky nakrájený celer a uvařené bílky. Dále přidáme na kostičky nakrájené uvařené maso z drůbeže. Vše vložíme do hlubší mísy. Mezitím uděláme omáčku: uvařené žloutky rozetřeme s olejem, přidáme sůl, cukr, mletý pepř, ocet, sojovou omáčku a půl šálku vody. Touto omáčkou salát přelijeme, posypeme Glutasolem a lehce promícháme. Necháme asi 1 hodinu odležet v chladničce a podáváme.