INDIE
700 g halibuta nebo bílého rybího filé, ½ lžičky mletého koření chilli, 1 lžička kurkumy, sůl a 3 lžíce oleje.
Omáčka: lžička koriandru, 1 lžička kardamomu, 2 lžičky kmínu, 2 lžičky hořčičného semínka, 5 cibulí, 1 lžička kurkumy, ½ lžičky mleté skořice, ¼ lžičky mletého koření chilli, 4 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 400 g oloupaných rajčat, 4 lžíce jogurtu a voda na podlévání.
Halibuta nebo filé nakrájíme na kostky o velikosti 3 cm, posypeme je mletým kořením chilli, kurkumou a solí. Do hluboké pánve dáme rozehřát olej a jednotlivé kousky masa po všech stranách opečeme. Pak maso vyjmeme, necháme okapat a uschováme na teple. Mezitím si uvaříme omáčku: část cibule nastrouháme a přidáme jemně utlučený koriandr, kardamom, hořčičná semínka, skořici, mleté koření chilli a promícháme. Druhou část na plátky nakrájené cibule a třeného česneku osmažíme na oleji do zlatova. Vše smícháme dohromady a ještě přidáme na plátky nakrájená rajčata. Nyní přidáme ještě vodu, ušlehaný jogurt a necháme asi 8 minut na mírném ohni vařit. Nakonec vložíme kostky předsmažené ryby a ještě asi 5 minut prohřejeme. Podáváme horké s rajčatovým čatní.